Na lekcjach z przedmiotu towaroznawstwa uczniowie II klasy Technikum Handlowego prezentowali w sposób ciekawy i bardzo interesujący wybrane przez siebie zagadnienia z zakresu towaroznawstwa żywnościowego i nieżywnościowego. Od kwietnia uczniowie w wybranych terminach prezentowali swoje prace.
- Dąbrowska Aleksandra, Duś Honorata – Owoce, ich wartość odżywcza i rola w dietetyce
- Kubiak Weronika, Melkowska Monika – Kosmetyki oraz ich wpływ na skórę człowieka i środowisko
- Konat Julia, Cegiełka Dominika, Tabaka Maria – Napoje gazowane i środki w nich zawarte
- Prymas Dominik – Miody i ich wpływ na zdrowie człowieka
- Kowaliński Patryk – Cukier jako zagrożenie dla człowieka
- Staroń Sandra – Warzywa – jak zdrowo się odżywiać
- Mora Żaneta, Tomczyk Magdalena – Kofeina zawarta w kawie i jej wpływ na zdrowie człowieka
Taka forma prowadzenia lekcji pozwoliła nam na inne spojrzenie, na to co jemy i czego używamy w życiu codziennym. Mieliśmy również możliwość zadawania pytań czasem bardzo trudnych, na które wspólnie szukaliśmy odpowiedzi: dlaczego…? W przypadku warzyw, owoców i miodów mieliśmy okazje ich spróbować . Podczas towaroznawstwa nieżywnościowego mieliśmy okazje pooglądać różne rodzajów kosmetyków, dowiedzieliśmy się o substancjach szkodliwych dla naszego ciała i zdrowia. Taka forma zajęć nam się podobała i pozwoliła poszerzyć nasze horyzonty i spojrzenie na różne produkty i substancje w nich zawarte, które są szkodliwe dla naszego zdrowia. Uczniowie oceniali swoje prace wzajemnie pod opieką Pani Wioletty Żywioł.












technik ekonomista
technik handlowiec
technik hotelarstwa
technik informatyk
technik logistyk
technik mechatronik
Szkoła Branżowa I stopnia
Szkoła Branżowa II stopnia














